Til toppen

Bærekraft og miljø

Cridthvidt jobber aktivt med miljø, bærekraft og sosial ansvarlighet. Vi tar kloke, gode og ansvarlige valg ovenfor både kunder, kollegaer, miljøet og samfunnet som helhet. Vi strekker oss etter å ha et lavt energiforbruk, effektiv transport, oppfylle gjeldende regler og krav og bidra til en bæredyktig utvikling i alle ledd av vår produksjon.

Bærekraft og miljø

Vi er ISO 14001 sertifisert. En ISO 14001 sertifisering bekrefter at vi jobber systematisk med å begrense innvirkningen på miljøet, blant annet ved å kartlegge miljøbelastninger, formulere en tydelig miljøpolitikk og ved å sette miljømål for aktiviteter, produkter og tjenester.

Vi forplikter oss til å gjennomføre våre tjenester med minst mulig belastning på det ytre miljøet. For oss handler en miljøbevisst klesvask om å bruke riktige vaskemaskiner, miljøtilpassede vaskemidler og minst mulig vann og strøm. I tillegg er det viktig med et godt og effektivt lofilter som stoppermikroplasten fra å havne i avløpet og så videre ut i naturen.

Optimalisering i hvert ledd

Vi tilpasser alltid vask og rens etter hvilken bedrift tekstilene kommer fra og hver vask avsluttes alltid med desinfisering. Vårt mål er sikre lang levetid og holde hvert plagg og tekstil i sirkulasjon så lenge som mulig før kvaliteten forringes og de må tas ut av produksjon. Kasserte plagg og tekstiler samles inn og gis videre til vår faste samarbeidspartner OsloKollega, som er en av Oslos største arbeids- og inkluderingsbedrifter. Her får tekstilene nytt og spennende liv, samtidig som vi får en mer bærekraftig håndtering av vårt avfall.

For å gi tekstilene lengst mulig levetid, er det viktig å behandle de så skånsomt som mulig. Vi vasker alle produkter med individuelle datastyrte programmer som styrer alt fra vanntemperatur og vannmengde til såpemengde og vi velger selvfølgelig alltid de mest miljøvennlige produktene.

Vi får levert såpe fra Christeyns Laundry Technology, som tidligere het Lilleborg. Christeyns er Europas ledende leverandør av kjemikalier til blant annet vaskeribransjen og vi er svært fornøyde med å ha en så stor og profesjonell leverandør med oss. Christeyns er også opptatt av miljøet og jobber stadig for å minske utslipp og såpe- og vannforbruk gjennom bedre kjemi.

Maskinene våre er topp moderne og smarte. Vaskemaskinene våre har for eksempel veieceller som kommuniserer mellomsåpeanlegget og maskinen og tilpasser mengde vann og såpe ut fra antall kilo tøy som vaskes. Suverent for miljøet og suverent for oss!

Espen og Gry strekker seg langt for å ha et lavt energiforbruk, effektiv transport og for å oppfylle gjeldende regler og krav for en bæredyktig utvikling i alle ledd av produksjonen.

9/11/2022
Cridthvidt
Oslo
“”
,
No items found.