Til toppen

Om Cridthvidt

Først og fremst er vi et topp moderne industrivaskeri, som vasker og renser, ruller og bretter for servicebransjen i Stor-Oslo.

Med kompetente medarbeidere og en maskinpark i verdensklasse, sørger vi for optimal behandling av arbeidstøy og tekstiler.

Vi henter, vasker og leverer tilbake, alt til avtalt sted og tid.

Cridthvidt er et topp moderne vaskeri for restauranter, selskapslokaler, botique hoteller, kantine og kontor/ facility. Vårt mål er å ha markedets høyeste leveringssikkerhet, størst og best produktutvalg, samtidig som vi gir god og personlig service.

Vi er et vaskeri litt utenom det vanlige. Vi ønsker å fremme en ny form for industriell tekstilbehandling, som innebærer at vi tar ansvaret for alle deres tekstiler, fra A til Å. Vi holder støtlager, vi tilbyr arbeidstøy og sko, vi vasker og renser og vi holder kundene våre orientert om hva som skjer i bransjen.

Er du kunde hos Cridthvidt vil vi gjennom personlig rådgivning kartlegge dine behov og utfordringer. Vi samarbeider tett med alle ledende leverandører og strekker oss langt for å finne de beste løsningene for deg. At kundene blir hos oss i flere år er en bekreftelse på at vi forstår bransjen og behovene og fordi vi er fleksible og løsningsorienterte.

Hos oss skal alle føle seg som stjernekunder – om de har en egen stjerne eller ikke.

Vil du besøke vårt

Showroom?

Kontakt oss

En familiebedrift med historie

Cridthvidts historie starter tilbake i 1935, noe som gjør oss til ett av de eldste vaskeriene i Oslo. Fra start har fokuset vært å gi kundene verdi gjennom suveren kvalitet og suveren service.

Cridthvidt er en familiebedrift som er drevet av samme familie i over 50 år. Vi har vokst ved å bygge sten på sten og er i dag et topp moderne industrivaskeri med 25 ansatte.

1935
To driftige søstre åpner vaskeriet «Hybelvask» i kjelleren i Wergelandsveien 5 i Oslo. Wergelandsveien 5 var den gang et 9 etasjers hybelhus med 119 leiligheter og de to søstrene vasker hovedsakelig for hybelhusbeboerne. Lokalene er trange og mørke, men søstrene står på for kundene både sent og tidlig og omsetningen øker jevnt.

1969
Søstrene selger Hybelvask til Bjørn og Eva Frimann. Ekteparet bruker de neste årene på å videreføre og utvikle Hybelvask sine verdier og tradisjoner, med fokus på kvalitet og service.

1990
Wergelandsveien 5, inkludert Hybelvask sine lokaler ominnredes til Thon Hotels Slottsparken Apartments og Hybelvask må flytte.

Bjørn og Eva Frimann starter prosessen med å overføre vaskeriet til sin den gang 27 år gamle sønn, Espen Frimann.  

Hybelvask flytter til Røa i Oslo.

1990
Espen Frimann tar over driften av Hybelvask etter sine foreldre, Bjørn og Eva.
Espen endret navnet til Cridthvidt AS og skifter fokus fra privatmarkedet til bedriftsmarkedet og da særlig serveringsbransjen.

2002
Espens kone Gry Frimann begynner å jobbe fast hos Cridthvidt. Espen og Gry jobber målrettet for å etablere solide kundeforhold og optimalisere produksjonen.

2017
Cridthvidt vokser og behovet for mer plass melder seg igjen. Espen og Gry finner de perfekte lokalene og 700 kvm på Røa skiftes ut med 2000 kvm på Hauketo.

2022
Cridthvidt fornyes! Espen og Gry investerer i nye maskiner, nytt logistikksystem og nye ansatte.
I dag fremstår Cridthvidt som et topp moderne industrivaskeri med stort miljøfokus.

Sponsor - kokkelandslaget

Vi heier på matbransjen. På kokkene, servitørene, sommelierene, lærlingene og fagskolene. Vi heier på alle som er med å stimulere og inspirere matbransjen. For Norge er en matnasjon og norske kokker og restauranter er blant de beste i verden.

Vi er stolt sponsor av Det Norske Kokkelandslaget og har vært det siden 2017. Det er vi som sørger for at uniformene deres er skinnende rene og korrekte når de representerer kokkelandslaget og Norge i nasjonale og internasjonale konkurranser. Dette er en oppgave vi tar på alvor og som vi utfører med stolthet.

Som sponsor av Det Norske Kokkelandslaget kommer vi enda tettere på matbransjen. Dette gir oss et unikt utgangspunkt for å forstå behovene i bransjen enda bedre, så vi kan bidra positivt til den delen vi kan best, nemlig industriell tekstilbehandling.  

Livet er suverent!

Bærekraft og miljø

Vi er ISO 14001 sertifisert. En ISO 14001 sertifisering bekrefter at vi jobber systematisk med å begrense innvirkningen på miljøet, blant annet ved å kartlegge miljøbelastninger, formulere en tydelig miljøpolitikk og ved å sette miljømål for aktiviteter, produkter og tjenester.

 Vi forplikter oss til å gjennomføre våre tjenester med minst mulig belastning på det ytre miljøet. For oss handler en miljøbevisst klesvask om å bruke riktige vaskemaskiner, miljøtilpassede vaskemidler og minst mulig vann og strøm. I tillegg er det viktig med et godt og effektivt lofilter som stopper microplast fra å havne i avløpet og så videre ut i naturen.

 Vi tilpasser alltid vask og rens etter hvilken bedrift tekstilene kommer fra og hver vask avsluttes alltid med desinfisering. Vårt mål er sikre lang levetid og holde hvert plagg og tekstil i sirkulasjon så lenge som mulig før kvaliteten forringes og de må tas ut av produksjon. Kasserte plagg og tekstiler samles inn og gis videre til vår faste samarbeidspartner OsloKollega, som er en av Oslos største arbeids- og inkluderingsbedrifter. Her får tekstilene nytt og spennende liv, samtidig som vi får en mer bærekraftig håndtering av vårt avfall.

 For å gi tekstilene lengst mulig levetid, er det viktig å behandle de så skånsomt som mulig. Vi vasker alle produkter med individuelle datastyrte programmer som styrer alt fra vanntemperatur og vannmengde til såpemengde og vi velger selvfølgelig alltid de mest miljøvennlige produktene.

 Vi får levert såpe fra Christeyns Laundry Technology, som tidligere het Lilleborg. Christeyns er Europas ledende leverandør av kjemikalier til blant annet vaskeribransjen og vi er svært fornøyde med å ha en så stor og profesjonell leverandør med oss. Christeyns er også opptatt av miljøet og jobber stadig for å minske utslipp og såpe- og vannforbruk gjennom bedre kjemi.

 Maskinene våre er topp moderne og smarte. Vaskemaskinene våre har for eksempel veieceller som kommuniserer mellom såpeanlegget og maskinen og tilpasser mengde vann og såpe ut fra antall kilo tøy som vaskes.

Suverent for miljøet og suverent for oss!